Natteravnene i Ry lavede kæmpe julekalender

Natteravnene i Ry lavede kæmpe julekalender

13-01-2015

Julen 2014 blev noget helt særligt i Ry, da en gammel drøm om en kæmpe julekalender blev ført ud i livet.

”Jeg har haft den idé i mange år at udsmykke et butiksvindue med en stor julekalender, hvor der var produkter, tilbud og jule overraskelser når man åbnede en låge hver dag” fortæller Michael Haugan som er den lokale formand for Natteravnene i Ry.

Idéen voksede og blev til en stor kulisse på Ry bytorv, 3-5 drenge fra 8. klasse på Mølleskolen prøvebyggede kalenderen, hvorefter den blev delt op i 9 store plader. 2 plader blev malet af 7 piger fra 1. kl på Mølleskolen og 38 børn & unge fra Gudenå skolen malede de sidste 7 plader.

Lørdag den 30. november samlede/byggede 3 store drenge fra Mølleskolen kalenderen færdig på Bytorvet i Ry, så den stod klar til kæmpe fernisering søndag den 31. november samtidig med at julemanden (som var en Natteravn) tændte lyset i det store juletræ.


Borgmester Jørgen Gaarde (tv) hjælper med at åbne en af lågerne.

Hver dag kl. 16.00 og kl. 13.00 i weekenderne åbnede Michael sammen med nogle drillenisser en låge, og bag lågen var endnu en tegning eller et maleri. Og så blev der delt frugt og slik ud til børnene. Bag låge nr. 24 var der juleudsmykning og en masse Anders And blade og Jumbo bøger til børnene.

 Julekalenderen er prøvebygget, malet og dekoreret samt færdigbygget af børn og unge under 18 år i Ry, og 5 voksne har været vidner og set til, at værktøj blev håndteret korrekt. Projekt XL julekalender var sponsoreret af XL Byg Ry og Ry City forening.

”Vores kæmpe julekalender kommer i Børnenes Rekordbog oktober 2015” slutter en stolt formand med det helt store smil.

Børnenes Rekordbog er et pædagogisk projekt, hvis fornemmeste opgave er at styrke fællesskab, fantasi, spontanitet og kreativitet hos børn og give dem et sted, hvor de kan konkurrere på egne præmisser. Det er både SFO’er, klubber, spejdere, skoleklasser, kammerater og enkeltpersoner, og nu også Natteravne, som hvert år indsender rekordforsøg inden for kategorierne: flest, mindst, størst, længst, højest, hurtigst, maraton, samlinger og andre.