FSA's Adm. dir. Thit Aaris-Høgh på vandring...

FSA's Adm. dir. Thit Aaris-Høgh på vandring...

25-03-2015
Fredag den 20. marts tog jeg på min første gåtur med Natteravnene. Jeg kom på et stærkt hold bestående af Hillerøds formand Vivi og Natteravnen Torben, som ligesom Vivi havde været aktiv Natteravn i Hillerød i adskillige år. Med os gik også formanden fra Roskilde Klaus, som tog billeder. Klaus var naturligvis i civil, da vi jo ikke går mere end 3 sammen ad gangen.

Min oplevelse af turen var utvetydig positiv, og jeg kan godt forstå, hvorfor det er vanedannende at gå Natteravn. Kontakten til de unge oplevede jeg som professionel og meget respektfuld. Jeg så hvordan Natteravnene uden at opsøge nogen og uden at blande sig alligevel fik kontakt med stort set alle de unge, som vi mødte på vores vej. De unge henvendte sig selv og bad om bolcher og kondomer. Flere ønskede også at få taget et billede sammen med os. Nogen sludrede om aftenens oplevelser, mens andre bare ville have en krammer eller et smil med på vejen.

Vi stoppede en enkelt gang, hvor en voksen mand havde taget kontakt til et par meget unge piger, og da vi havde stået der et lille stykke tid – på behørig afstand og uden at blande os, kaldte pigerne selv på os og kunne forsikre os om, at de var ok og blot skulle hjælpe manden med at sende en sms, da han havde glemt sine briller….

Min mand var også med ude at gå dog i en anden gruppe, og også han oplevede, hvordan de unge nærmest løb Natteravnene i møde. Da vi kom hjem talte vi om, hvor dejligt det er, at voksne mennesker siger ja til at passe på alle vores børn, når de går ud. Vi talte også om, at det var fantastisk dejligt at se, at også de unge som gik alene på gaden henvendte sig. Man kan altså godt tage kontakt til en Natteravn selvom ens venner ikke er med, for Natteravne er jo voksne, som man kan stole på.

1000 tak for en fantastisk god tur. Det bliver helt sikkert ikke den sidste.
Af Adm. dir. Thit Aaris-Høgh, Fonden for Socialt Ansvar